Kerken in Keistad Amersfoort

Werkgroep omroep Radio KIK

Radio KiK (Kerken in Keistad) verzorgt haar programma's onder de vlag van de Raad van Kerken Amersfoort in verdere samenwerking met de Raad van Kerken Nederland en de katholieke universiteit Tilburg University. De redactie van radio KIK bestaat uit presentatoren onder leiding van een eindredacteur. Radio KIK heeft een bestuur dat de eindverantwoordelijkheid draagt voor programma’s, redactie en beheer van financiën. Het bestuur onderhoudt contact met het bestuur van de Raad van Kerken. Radio KiK is echt een programma voor de zondagmiddag, maar zendt ook uit op dinsdagavond. Elk programma is tevens een jaar lang op www.radiokik.nl te beluisteren.

Doelgroep:
De programma´s hebben een oecumenisch perspectief. De doelgroep is breder dan alleen kerkelijk meelevende luisteraars, maar richt zich ook op levensbeschouwelijk geïnteresseerde luisteraars vanuit een open, christelijke inspiratie.

Programma’s:
Vier kernwoorden zijn: (expliciet) religieus, spiritueel (ook nieuwe spiritualiteit), levensbeschouwelijk, sociaal (vanuit diaconaal perspectief).

De programma’s zijn een mix van persoonlijke (levens)verhalen, spiritualiteit/psychologie, geloof/theologie en maatschappelijke betrokkenheid. Hoewel ook wel hoogleraren in de theologie als gast worden gevraagd, is het geen intellectueel programma en richt zich op de gemiddelde, geïnteresseerde luisteraar. Radio KIK is geen uitzender van kerkdiensten of een forum voor locale kerkberichten.

In ieder programma wordt een gast uitgenodigd op grond van zijn/haar verhaal en/of deskundigheid (de meeste gasten komen ook niet uit de stad Amersfoort). De gast brengt zijn eigen muziek mee. Het gesprek wordt geleid door een presentator.

Toename aantal luisteraars:
Radio KIK maakt programma’s die ook interessant zijn voor de doelgroep buiten Amersfoort. Huidig of voormalig programmamedewerkers van IKON en KRO-RKK vinden radio KIK goede religieuze programma’s brengen. Tevens wordt de programmering en met name de keuze van gasten en thema’s erg gewaardeerd. Deze ontwikkeling willen we stimuleren.

Bekendheid in Amersfoort: via de kerkpagina van De Stad Amersfoort, kerkbladen, www.kerkpleinamersfoort.nl, versturen van e-mails naar doelgroepen, twitter en via de eigen website www.radiokik.nl.

Via de kabel,het glasvezelnet en via de ether bereiken we de regio Eemland, dus inclusief Leusden, Soest, Bunschoten, Spakenburg, Hoogland, Hooglanderveen en Vathorst.

Ook willen we de bekendheid van de website bevorderen. Hoe kunnen we radio KIK beter vindbaar maken op het internet? Hoe kunnen we bekendheid bij de doelgroep bevorderen? Dit zijn vragen die wij onszelf en u stellen. Reageer daarom gerust indien u goede ideeën omtrent deze vragen heeft.

Radio KIK zendt uit via Golfbrekerradio, alwaar wij te gast zijn, op de kabel op 87.5 FM en digitaal op Ziggo kanaal 918.
Radio KIK is echter volkomen autonoom in haar programma’s.

Op www.radiokik.nl kunt u een jaar lang de uitzendingen beluisteren. Ook treft u informatie aan over religie, spiritualiteit, sociale en culturele onderwerpen. De programma’s zijn een mix van prettig te beluisteren, respectvolle interviews en muziek. Ook de gekwalificeerde gasten waarderen radio KIK hierom telkens weer.

Wilt u reageren op onze uitzendingen, dan kan dat via ons e-mailadres: inforadiokik@gmail.com

Klik hier om terug te gaan naar de hoofdpagina.

Tijdstip uitzendingen

Op www.radiokik.nl kunt u een jaar lang iedere uitzending 24 uur per dag altijd beluisteren.

Verder wordt radio Kerken in Keistad op zondagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur uitgezonden, met een herhaling op de donderdag van 19.00 tot 20.00 uur.

Onze contactgegevens

Wilt u reageren op onze uitzendingen, dan kan dat:

E-mailadres: inforadiokik@gmail.com


Kerken in Keistad is een programma van de Raad van Kerken Amersfoort.

Klik hier om terug te gaan naar de pagina met de keuze voor de te beluisteren uitzending.

Klik hier om naar de startpagina van 'Kerken in Keistad' te gaan.